Hvem er vi

Aalborg Frivilligråd er paraplyorganisation for de frivillige, sociale foreninger i Aalborg kommune. Vi har til formål at forstærke den lokale dialog og arbejde for gode rammer og vilkår for vores foreninger!

Frivillige, sociale foreninger er kernen i vores civilsamfund. Deres indsats er til gavn for andre, der har brug for en ekstra hånd – f.eks. udsatte børn og unge samt personer med handicap, sociale problemer eller psykisk sårbarhed.

Vores primære opgave er at tale de frivillige organisationers sag i kommunen. På denne måde sætter vi fokus på frivillighedens muligheder og begrænsninger. Et godt samspil mellem frivillige, politikere og offentligt ansatte er essentielt for vores arbejde.

Udover kommunen arbejder vi tæt med De Frivilliges Hus, hvor vi bl.a. er repræsenteret i deres bestyrelse, men vi er to selvstændige organisationer. Aalborg Frivilligråd er et politisk organ, som præsenterer de frivillige organisationers interesser over for kommunen. De Frivilliges Hus arbejder for at styrke det lokale frivillige engagement.

Sådan sikrer vi indflydelse

 Vi er med i uddelingen af de årlige §18-midler.

Årligt mødes vi med politikerne i Sundheds- og Kulturudvalget.

Sidste fredag i september arrangerer vi den årlige Frivillig Fredag, hvor Aalborg Kommunes Frivilligpris overrækkes.

Hvert 4. år er vi medarrangør på Frivilligkonferencen med deltagelse af frivillige, sociale foreninger, politikere samt embedsmænd i Aalborg Kommune. Konferencen blev senest afholdt i 2021.

Vi gennemfører “Politikere i Praktik” hvert 2. år.

I alle forhold vedrørende frivillige, sociale foreninger er vi høringspartner.

Hvis foreningerne oplever problemer, henvender de sig til os.

Fordeling af §18-midlerne

Servicelovens §18 indeholder regler om de midler, alle kommuner hvert år afsætter til deres frivillige sociale foreninger. Hvordan disse midler skal fordeles, bestemmer kommunen selv, men Aalborg Frivilligråd er med til at foreslå kriterierne og midlernes fordeling.

Formålet med kommunens støtte er at vægte et socialt fokus på f.eks. syge, svage eller truede grupper i samfundet. “Svag” kan være en kompleks størrelse at arbejde med. Er man f.eks. svag, bare fordi man er ældre eller flygtning? Frivilligrådet anbefaler, hvad vi mener, mens den endelige afgørelse ligger hos politikerne.

Aalborg Frivilligråd på Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

This message is only visible to site admins
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.

Error: Error validating access token: Sessions for the user are not allowed because the user is not a confirmed user.
Type: OAuthException

2 måneder siden

Aalborg Frivilligråd

Årets Frivilligpris er uddelt 🥳

Stort tillykke til Bruno!

Tak til alle der deltog i arrangementet og tak fordi I er med til at gøre Aalborg kommune til et aktivt hotspot for frivillighed 🙏🏼
... Se mereSe mindre

Kommenter på facebook

Stort tillykke til Bruno med Frivilligprisen.

2 måneder siden

Aalborg Frivilligråd

Vi glæder os til til at fejre Frivillig Fredag iaften 🙂🎊🙌 Glædelig Frivillig Fredag! 🙌

I dag er en festdag, hvor vi sætter fokus på noget helt særligt - FRIVILLIGHED! 🤗 På Frivillig Fredag hyldes de mange mennesker, der engagerer sig i frivilligt arbejde og de fantastiske fællesskaber frivilligheden skaber.

I 2023 er årets tema: Frivillig fordi.………Der er mange gode grunde til at være frivillig og endnu flere til at invitere flere med i de frivillige fællesskaber.

I den anledning har kollegerne, Anne og Mai fra De Frivilliges Hus, været til frivilligfest for de mange frivillige i Senior og Omsorg, Aalborg Kommune, som ses på billedet herunder.

I aften er der fuldt hus til Aalborg Frivilligråds Frivillig Fredags fejring i De Frivillige Hus, hvor Aalborg Kommunes frivilligpris uddeles.

Rigtig god fest til alle frivillige i Aalborg og hele landet!

Hvor og hvordan fejrer I Frivillig Fredag?

Går du med overvejelser om at blive frivillig?
Det er aldrig for sent at starte – få inspiration og blive klogere på, hvordan man kan være frivillig til ’Inspirationsaften: Bliv frivillig’ på tirsdag d. 3. oktober kl. 17:00. Læs mere og find linket til tilmelding i begivenheden👇
defrivilligeshus.nemtilmeld.dk/61/
... Se mereSe mindre

Vi glæder os til til at fejre Frivillig Fredag iaften 🙂🎊